post
ørred, med asparges, kartofler og gulerødder tilberedt sous vide serveret med persille sovs

ørred, med asparges, kartofler og gulerødder tilberedt sous vide serveret med persille sovs

IMG_20140822_190412

Sous vide ørred med citron, smør og persille

Lækkerier til sous vide ørred

Lækkerier til sous vide ørred

Efter en dejlig dag ved søen hvor 4 store ørreder blev fanget kom det store spørgsmål – hvordan skal de tilberedes?

Svaret lå egentlig lige til højrebenet. De skulle tilberedes sous vide. Årsagen til dette er at tilberedning af fisk på traditionel vis normalt kan have tendens til at blive tørt, mens sous vide er garanti for saftigt og smagfuld tilberedning

Inden ørrederne kom i sous vide karet skulle de klargøres.

  • Fisken blev renset og hoved og finne blev skåret fra.
  • Fiskene blev herefter lagt i et 10% saltlage (100gr salt / liter vand) i en halv time, for at sikre proteinstoffet ikke kommer ud i den færdige laks og danner en hvid hinde.
  • Skyl herefter fisken igen.
  • Fyld krydderurter, smør, citron og salt og peber ind i laksen og vakuumpak den.
  • Frys den vakuumpakkede fisk i min. 48 timer, da den tilberedes ved en temperatur under 55 grader og derfor kan betegnes som “halvrå” dræber nedfrysningen de “trusler” der evt. kunne være
  • Tag den frosne fisk på ca, 1,3 kg. og giv den ca, 1 time og 10 min. ved 50 grader. (50 min hvis optøet)

Jeg serverede to af ørrederne for et par gode venner med sous vide tilberedte asparges kartofler, små sprøde gulerødder, grønne asparges og persille sovs.

  • Kartofler: 83,5 grad i 1,5 time
  • Gulerødder 83,5 grad i 50 min
  • Asparges 83,5 grad i 30 min.

Hvis du ikke har to sous vide vandbade fra HomeChef kan du lave grøntsagerne først, og sænke dem i vandbadet med 15 min tilbage.

Det hele blev rigtig lækkert og blev serveret med et køligt glas hvidvin.