post
IMG_3695

Okseklump på 2,7 kg

Efter at have stiftet bekendtskab med sous vide for år tilbage har jagten på at lave den lækreste steg af det billigste kød altid været en del af min fascination ved denne tilberednings metode.

Okseklump er typisk et stykke kød som er smagfuldt men også sejt og er derfor ofte blevet langtidstilberedt i ovn/gryde, hvorfor stegen typisk er bliver gennemstegt, travlet og tør.

Målet var at lave en saftig, medium-rare, mør og smagfuld steg af dette stykke kød som koster 25 kr./0,5 kg.

Okseklumpen på 2,7 kg blev pudset af og krydset med salt og peber. Det småkød som i processen blev skåret fra fik også en gang med salt og peberkværnen og kom ligeledes i en vakuumpose så det sidenhen kan blive brugt til gullasch.

Vandbadet fra HomeChef blev sat til 57 grader og herefter fik okseklumpen 48 timer. Stegen blev svitset af på en brandvarm pande med olie og skåret i fine tynde skiver.

Gæsterne og jeg selv inklusiv var imponeret over resultatet, men jeg vil dog næste gang forsøge med 55 grader og 3 døgn for at opnå en endnu mere mør og rød steg.