post
Svinekam og svær klargøres til sous vide flæskesteg

Svinekam og svær klargøres til sous vide flæskesteg

Grillede svær fra svinekammen klar til at blive serveret med stegen

Sprød svær fra svinekammen klar til at blive serveret med stegen

Saftig sous vide svinekam

Saftig sous vide flæskesteg

Julen nærmer sig, i hvert fald i nogle butikker, og dertil hører selvfølgelig flæskesteg, rødkål, kartofler og brun sovs.
Så for at være godt forberedt og være sikker på et rigtig godt resultat juleaften forsøgte jeg at tilberede en 2 kg svinekam på en kedelig oktober aften.
Når man nu gerne vil have saftig steg og sprød svær, er man nødt til at dele processen i to.
1. Stegen skal tilberedes i vandbadet.
2. Sværene skal grilles i ovnen.
Fremgangsmåde:
Dagen før skæres sværen af stegen. Ridses hvis den ikke er det i forvejen. Lad være med at skære helt igennem.
Sværen gnides med salt og lægges på køl i en pose til næste dag. Så har salten god tid til at trække ind i sværene.
Stegen gnides med salt og peber. Der kan eventuelt lægges nogle laurbærblade ved, når den vakuumpakkes. Den lægges i vandbadet i 8 timer ved 59 grader.
Cirka 30 minutter før stegen skal serveres, tages sværene ud af posen og lægges i et ovnfast fad. Herefter grilles de i ovnen, indtil de har en gylden og sprød overflade. Det er meget let at få en ens overflade, idet de ligger helt fladt under grillen.
Mens sværene grilles, laves sovsen. Hertil bruges saften fra stegen. Klip et lille hjørne af vakuumposen og hæld væsken gemmen en si ned i gryden. Luk posen med en elastik eller lukkeklips og læg stegen tilbage i det varme vand, indtil den skal skæres ud.
Stegen og sværene skæres i skriver og serveres sammen med sovsen, rødkål og kartofler.

Resultat bliver en helt fantastisk saftig flæskesteg med nogle rigtig gode saltede og sprød svær.
Hvis fedtlaget på sværene er meget tykt, kan dette med skæres lidt tyndere, såfremt man fortrækker lidt mindre fedt.

4 thoughts on “Sous vide flæskesteg med sprød svær!

  1. Hej,
    Tak for en interessant artikel. Jeg har netop anskaffet mig en sous vide demi, og vil prøve flæskesteg i morgen, juleaften.
    Hvorfor mener du at den skal have 24 timer ved 59 grader? http://www.sousvide.dk/svinekoed/ mener kun den skal have 8 timer…
    Jeg har også læst rapporten fra teknologisk Institut hvor man tester smag, saftighed, sprødhed, mv. ift. 58 og 63 grader. De lander på ca 6 timer. Den er faktisk meget interessant: http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.teknologisk.dk%2F_root%2Fmedia%2F58182_Rapport%2520-%2520Optimeret%2520sous%2520vide%2520tilberedning%2520af%2520%25F8kologisk%2520svinek%25F8d%2520%2528fors%25F8g%25202%2529.pdf&ei=k_CZVIz5KYP2O4TugbgL&usg=AFQjCNFxW3zEznuNh35ET5E_6qpp7qC2sA&sig2=67YEK8aU0-baZG_LEPTdGw&bvm=bv.82001339,d.ZWU

    Mvh.
    Christian Rasmussen

    • Hej Christian,
      Du har helt ret, det lyder af meget. Jeg kiggede mine noter til artiklen igennem og må indrømme at jeg har lavet en fejl da jeg skrev den. Jeg har selv kun givet den 8 timer.
      Det er rettet i artiklen nu!
      Jeg håber du lyttede til din fornuft og fik et godt resultat ud af din flæskesteg.
      Mange tak for din kommentar.
      Glædelig jul og godt nytår.

  2. Hej!

    Tack för detta. Jag provade detta receptet idag och det blev i stort sett jättebra. Jag hade lite problem med svålen bara. Jag lade den i en långpanna enligt receptet och in i ugnen i 225 grader. Problemet jag fick var att fettet smälte och hela svålen blev i stort sett friterad. Jag fick inte den fina krispiga kanten med det mjuka fettet under som du har på bilden. Skulle du kunna förtydliga hur dur gör med svålen lite?
    Tack!
    /Daniel

  3. Hej Daniel,
    Tak for din kommentar. Det lyder som om du har fået ovnen sat på varme i stedet for grill.
    Jeg placerede fadet med sværene lidt under midten af ovnen.
    Fuld grill(▲▲▲) på oven og åbnede lågen en lille smule.
    Det var sådan jeg fik sværene som på billedet
    Mvh
    Kim

Comments are closed.