post
Rensede svinekæber klar til sous vide

Rensede svinekæber klar til sous vide

Møre og saftige sous vide svinekæber. Krydret med salt, peber og timian

Møre og saftige sous vide svinekæber. Krydret med salt, peber og timian

 

Hvis man har prøvet at få svinekæber på en restaurant og synes godt om dette, kan man sagtens opnå samme resultat derhjemme. Lidt skærearbejde og så er det lækreste og meget smagfulde svinekød klar til servering hjemme i stuen.
Jeg har tidligere fået serveret svinekæber på restauranter, som smagte særdeles godt efter min mening, men har aldrig selv prøvet kræfter med dem. Det ville jeg selvfølgelig prøve, og når nu der kom nogle venner på besøg, så kunne man jo dele fornøjelsen med dem.

Til anledningen blev der indkøbt et kilo svinekæber, som blev renset for sener, det tog noget tid, da der var forholdsvis mange sener på kødet. Men med lidt tålmodighed bliver resultatet ganske fornuftigt.

Svinekæberne blev krydret med salt, peber og timian. Herefter blev de små kødstykker lagt i ét lag i vakuumposen og forseglet. Efter 48 timer ved 60,5 grader var tilberedningen færdig, og de blev serveret for vennerne.

Resultatet blev fremragende. De tidligere små stykker kød var blevet til super møre og meget saftige svinekæber. Efter min mening er det noget af det mest smagfulde svinekød, man kan sætte tænderne i, og det kan helt bestemt anbefales. Så vær på udkik i dit supermarked. De føres normalt ikke som standardvare, eller besøg slagteren hvis ikke du kan vente!