post
Sous vide andebryst med sprødt skind

Sous vide andebryst med sprødt skind

Julen nærmer sig og anden er et must på et hvert julebord.

And kan traditionelt set hurtigt blive lidt tørt, og når ovnen også er fyldt med flæskesteg, medisterpølse osv. kan det at tilberede din and sous vide være løsningen på et pladsproblem.

I denne artikel fortæller vi hvordan du laver de lækreste, mest saftige og perfekt tilberedte rosa andebryster.

  1. Tænd for dit vandbad fra HomeChef på 56 grader
  2. Rids 0,2 cm riller  i overfladen på fedtsiden, undgå at skære helt ned til kødet.
  3. Krydder efter smag, her er der blot brugt salt og peber
  4. Vakuumpak dit andebryst – der kan sagtens være flere i en vakuumpose, og sænk det i vandbadet.
  5. Efter 1.5-2 timer tages andebrysterne op og tørres af med køkkenrulle.
  6. Saften kan passende bruges til en lækker andesovs/sauce
  7. Tænd din pande med olie på høj varme og giv brystet 30 sek. på undersiden og skru herefter ned på medium varme og lad brystet få ca. 5 min. på fedtsiden indtil den er lækker sprød.

Når fedtsiden steges isolerer den for varmen ned til kødet, hvilket gør at brystet stadig beholder sin flotte rosa farve. Drys efter tilberedning med groft salt og server straks.

Velbekomme og god jul